Szezámmagos-mézes csirke 3 változatban
Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát, készítsd el te magad a szezámmagos-mézes csirkét, akár többféleképpen is!
Kifejezetten szereted az édes bundaköntöst és mázt, ami a csirkehúst körülöleli? A kínai éttermek slágerfogását ebédre és vacsorára otthon is elkészítheted.
Ráadásul a körethez való pirított tészta is gyorsan elkészül. Felejtsd el a sarki gyorsétterem kínálatát, és próbáld ki ízletes receptjeinket, melyek, bár nagyon hasonlóak, más-más ízvilágot képviselnek.
Csirkemell szezámos-mézes bundában
Hozzávalók a húshoz:
50 dkg csirkemell
- 5 dl fehérbor
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál szezámolaj
- csipetnyi kínai ötfűszer-keverék
- cukor
- só
Hozzávalók a bundához:
- 5 evőkanál liszt
- 2 dl víz
- 2 evőkanál keményítő
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál borecet
A lisztet a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral keverd teljesen simára. Forgasd bele a húscsíkokat, és forró olajban süsd meg néhány perc alatt. Papírtörlőn hagyd lecsepegni az olajat.
A cukrot a mézzel, a ketchuppal és a borecettel keverd össze, majd egy serpenyőben forrósítsd fel. Forgasd bele a húst, és végül szórd meg szezámmaggal.
Szezámos-mézes csirkemell másképp
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 8 szelet csirkemellfilé
- 6 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál feketebors
- 1 teáskanál só
- szezámmag
A csirkemellszeleteket fektesd egy tepsibe, és locsold rájuk a főzőlevet. A tetejükre szórj szezámmagot, és pirítsd meg az egészet.
Kínai mézes csirke
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 zöldpaprika
- 2 evőkanál szezámmag
- pici olívaolaj
- grillfűszer
A szójaszószt a mézzel, a szezámmaggal és pici vízzel keverd össze, és locsold a húsra. Süsd egészen addig, míg a szósz besűrűsödik, és már tálalhatod is.
Forrás: femina.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése