2012. május 8., kedd

Ropogós mézes-fokhagymás csirke Különleges fogás

Ha szeretnéd feldobni valamivel az unalmas csirkehúst, akkor készíts pikáns édes-csípős pácot.

 A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, mi most egy sokkal finomabb verzióban mutatjuk be ezt a kombót.
A csirke viszonylag semleges íze elbír ezzel a két erőteljes aromával, és még a szójaszószt is befogadja.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • fél dl szójaszósz
  • kakukkfű
  • bors
A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze. Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.
Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.

Forrás: http://www.femina.hu/recept/ropogos_mezes_fokhagymas_csirke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése